Ráncfeltöltés : Medist Kft.

Medist Kft.

Orvostechnikai eszközök és kozmetikumok forgalmazása

  • RSS
  • "
  • Facebook
  • "

Ráncfeltöltés

Szerző Kati 2011 - február - 8 Ráncfeltöltés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

SIMÍTHATÓ RÁNCOK,
RÁNCFELTÖLTÉS SEGÍTSÉGÉVEL

Mindenekelőtt, ha kíváncsi a legújabb ráncfeltöltő és térfogatpótló anyagra, akkor hívjon minket bizalommal a 318-09-25 telefonszámon.

Az esztétikai szemléletű orvostudomány rendkívül nagy intenzitással kutatja a szövethiányok pótlására szolgáló mesterséges anyagokat. Ezek segítségével pótolhatók a szervezet regenerációs képességének korlátozottságából adódó szövethiányok, és részben felhasználhatóak az esztétikai hibaként értékelhető kellemetlen redők, ráncok mérséklésére is (ráncfeltöltés).

Jelentőségük sokkal tovább mutat a kicsit dehonesztáló “ráncfeltöltés” fogalomnál, ugyanis ennél sokkal többet jelentenek az ember testi, lelki egészségének visszaállítása érdekében.

Elegánsabb és megtisztelőbb esetünkben a térfogatpótlás elnevezés, – ráncfeltöltés helyett –, melyet több évtizedes kutatómunka eredményeként kifejlesztett folyékony implantátumokkal végzünk. Fejlődésük, kutatásuk ma sem állt le, hiszen nincs ideális térfogatpótló, mivel az ideális anyaggal szemben támasztott követelmények igen magasak: legyen ártalmatlan, szövetbarát, tartós hatású, könnyen beadható, olcsó, ne legyenek kellemetlen utóhatásai. Ettől még messze vagyunk, de bízhatunk a tudomány fejlődésében és az egyre tökéletesedő térfogatpótlókban. Ismerkedjünk meg a leggyakoribb folyékony implantátumokkal és hatásaikkal.

Az első csoportba a szövetaktív hatással nem rendelkező anyagok  tartoznak. Lényeges, hogy nem fejtenek ki szövetregeneráló hatást, nincs kontrollált idegentest-reakció, csak “vannak”, amíg le nem bomlanak (némelyik örökre “vasal”)

A legismertebb anyag ebből a csoportból a hialuronsav. Az élő kötőszövetben is megtalálható, nagy molekulájú vízmegkötő anyag, termelése az idő múlásával párhuzamosan csökken. Előállítása biotechnológiai úton megoldott, tehát nem élőlényekből származik, vírusok, szennyezőanyagok átvitelére nincs lehetőség. Különböző töménységű változatai ismertek, beadás helyétől és a mélységtől függ, hogy melyiket szükséges választani. Kémiai kötésekkel stabilizálva lebomlása lassítható. A leggyakrabban használt térfogatpótlók közé tartoznak, allergia nem ismert. Hegesedést nem okoz. Teljes lebomlási ideje 6-12 hónap, a kozmetikai hatást az 50%-os lebomlási szintnél már nem észleljük, ekkor már az ismétlő kezelésről kell gondoskodni.

A nem szövetaktív csoportba sorolható a polivinil-alkohol is. Viszonylag a legújabb kifejlesztett térfogatpótló. A hialuronsavnál tartósabb, tehát lassabban bomlik le. A legfelületesebb beadástól, a mély implantációig mindenre alkalmas. Kozmetikai tartóssága 12 hónapra tehető és mindenki megelégedésére a hialuronsav-alapú termékekkel megegyező árú.

Rendkívül kedvező árú és másfél-két éves hatású a hidroxiapait, azonban csak mély ráncok töltésére ajánlott.

A nem szövetaktív csoportban vannak életre szóló, nem lebomló szintetikus műanyagok, melyek nem itatják át a kötőszövetet, hanem a beadás helyén egybefüggően megmaradnak. Ide a polialkilimid gélek  tartoznak. Ha feleslegesnek nyilvánítjuk, kis mesterséges járaton keresztül kipréselhetők a külvilágba.

A szövetaktív hatású térfogatpótlók általában tartósak, kötőszövetképzést, “regenerációt”, irányított idegentest-reakciót váltanak ki. Alkalmazásuk problémásabb, mivel bekövetkezhet nem várt hegesedés, csomóképződés, különösen akkor, ha többféle szövetaktív anyag keveredik egy helyen, az ismételt kezeléseknek köszönhetően.

A szövetaktív hatású térfogatpótlók közül a legbiztonságosabb a hialuronsav  alapban elkevert dextrán tartalmú térfogatpótlo tartozik, ugyanabban a területben kétszer, két hét különbséggel beinjektálva 12 hónapon át fejti ki hatását. Hegesedési veszély nincs.

A szilárd, le nem bomló plexiőrleményt tartalmazó anyagok közül ma is használják a tökéletesen sima falu miniatűr plexigömböcskéket tartalmazó tartós (akár 5-6 év) kollagénben szuszpendált polimetil-metakrilátot.

Viszont azzal az anyaggal, amely szabálytalan, szúrós mikrorészecskéket tartalmaz, nagyon kell vigyázni, mert a benne lévő éles szélű részecskék által kiváltott hegesedés bizonytalan kimenetelű. Szinte “bármikor” beindulhat, nem várt hegesedést eredményezve. Kizárólag önmagával korrigálható vagy tiszta hialuronsav termékkel.

A szövetaktív, rostképző anyagok között tiszta műanyag gélek is megtalálhatóak. Leggyakrabban különböző poliakrilamidokat tartalmaznak, eltérő lebomlási sebességgel. Orvosi értékelésük még nem végleges, hiszen nincsenek túl régen a terápiában. Áruk kedvező, de semmiképpen nem keverhetőek egy területen teljes lebomlási idejük alatt más anyagokkal.

Elmondhatjuk, hogy a térfogatpótlás nem veszélytelen, főleg, ha ellenőrizetlenül, dokumentáció nélkül történik. Saját biztonságunk érdekében tanácsos megőrizni a választott termék nemzetközi ellenőrző iratát!

Az arcon egyébként nem csak a ráncokat lehet feltölteni, és a kor előrehaladtával fogyó zsírszövetet pótolni, hanem az arcbőr hidratáltságát és rugalmasságát is visszaadhatjuk mezoterápiás bőrregeneráló kezeléssel. Megjegyzendő, hogy a ráncfeltöltés illetve térfogatpótlás nem azomos a mezoterápiával, de kiválóan kiegészítik egymást.

Nem mindegy az sem, hogy a ráncfeltöltés (térfogatpótlás) után bőrünk otthoni ápolására mit használunk. Érdemes a hagyományos kozmetikumokat hatékonyabb, a hatóanyagokat az előbbiekkel összehasonlítva jóval nagyobb koncentációban tartalmazó gyógykozmetikumokkal (cosmeceutical) helyettesíteni.

Hozzászólások lezárva.