Biokémiai tetováláseltávolítás! : Medist Kft.

Medist Kft.

Orvostechnikai eszközök és kozmetikumok forgalmazása

  • RSS
  • "
  • Facebook
  • "

Biokémiai tetováláseltávolítás!

Szerző Kati 2011 - február - 8 Biokémiai tetováláseltávolítás! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az egyedülálló Rejuvi® féle tetoválás extrakciós (kiszedési) eljárás

R E J U V I ® tattoo removal  technique


Az eljárást az 1990-es évek első felében kezdték kifejleszteni és alkalmazni elrontott vagy megunt sminktetoválások és testtetoválások kémiai úton történő extrakciója (kiszedése) céljából. Hogy az eljárás egyáltalán nem új és mennyire bejáratott technikáról van szó, azt bizonyítja az is, hogy több, mint 20 publikáció jelent meg róla világszerte eddig. Ezek megtekinthetőek a gyártó honlapján (rejuvilab.com) “Research Publcations” menüpont alatt ill. hamarosan ezen a honlapon is létrehozunk egy oldalt azok egyszerűbb megtekinthetősége céljából. Ennek azért van jelentősége, mert manapság nap mint nap dobnak be a köztudatba valami új csodatévő eljárást, csak azért, hogy gyorsan felmarkoljanak egy zsák pénzt és utána nyomtalanul felszívódjon a csak arra az egy “project”-re alakult alkalmi Kft.
Tisztelt Szakember! Legyen teljesen nyugodt, itt most nem erről van szó. Talán némi plusz biztosítékot jelenthet Önöknek még az, hogy cégünk, a Medist Kft. több, mint 15 éve van jelen a magyar orvostechnikai eszköz piacon.

Mivel a testtetoválások általában mélyebben (esetenként sokkal mélyebben) helyezkednek el, mint a sminktetoválások vagy a természetes eredetű (pl.: melanin alapú) pigmentációk, ezért a kiszedés technikája is eltérő ezekben az esetekben. Az eljárás leginkább a tradicionális inorganikus festékek kiszedésére alkalmas. Előfordulhat, hogy a teljes kiszedéshez – főleg régebben használt egyes festékek esetében – 2 vagy 3 kezelésre is szükség lehet 3 hónapos intervallumokban. Az sem kizárt, hogy egyes polimer alapú festékek esetében, egyáltalán nem alkalmazható az eljárás. Minden esetben ezért, első alkalommal egy kis felületen (1-2 cm2) próbakezelés végzése javasolt.

Az eljárás technikailag nagyon hasonlít a hagyományos tetoválásra, azzal a különbséggel, hogy ez esetben nem festéket, hanem egy speciális anyagot tetoválunk be, lehetőleg a bőrnek ugyanabba a rétegébe, ahol a kiszedendő festék található. Logikus tehát, hogy ezt az eljárást azok a szakemberek tudják a legsikeresebben alkalmazni, akik már megfelelő gyakorlattal rendelkeznek a sminktetoválás ill. a testtetoválás területén.

Összehasonlítva a lézeres és egyéb eljárásokkal, ez a módszer hatékonyabb, nem színspecifikus, kevésbé fájdalmas, ráadásul biztonságosabb és végül, de nem utolsó sorban jóval olcsóbb, mivel nem igényel tízmilliós nagyságrendű beruházást. A lézeres technika ráadásul nem távolítja el a bőrből, csak kisebb részecskékre “zúzza” a festékszemcséket, azért hogy az immun rendszer falósejtjei be tudják azokat kebelezni és széthordani a szervezetben. Ez utóbbi a szerencsésebb eset, de van hogy a meglőtt szemcsék csak színt váltanak és a fekete ábrából kékes, a vörösből zöldes folt lesz.

A Rejuvi eljárás legnagyobb előnye az, hogy a problémát helyben megoldhatóvá teszi, vagyis maga a tetováló mester tudja korrigálni saját vagy akár másik kolléga munkáját! Ezáltal a Rejuvi technika egy igen hasznos eszköz lehet egy tetoválással foglalkozó szakember kezében.

Egy tetováló szakember véleménye szerint kétféle vendég létezik. Az egyik, akiben gyorsan vagy lassan megérlelődött az elhatározás, hogy szeretne csináltatni egy szép tetoválást és egyszer el is megy valahova azt megcsináltatni. Ő nem türelmetlen. A másik típus az, aki valamiért meg ki szeretné szedetni egy már megunt vagy időközben valamilyen egyéb okból igen zavaróvá vált tetoválását. Ez utóbbiak általában azonnal és minden áron meg szeretnének szabadulni ettől a stigmának érzett ékességtől.

A Rejuvi tetoválás kiszedő emulzió a festékrétegbe juttatva egy olyan komplexet alkot a festék molekulákkal, amelyet a bőr, mint idegen anyagot, kilök magából. A folyamat során a komplex a bőrfelszín felé migrál, majd a bőrfelszínen kialakult varréteggel együtt egy idő után (kb. 10 – 25 nap)leválik. Tulajdonképpen a varral együtt a festék (vagy legalábbis egy része) is búcsút int a bőrnek. A kiszedett tetoválás helyén egy rózsaszín és igen érzékeny friss bőr lesz található, amelyik a teljes gyógyulás és az esetleges hegképződés elkerülése érdekében feltétlenül napi rendszerességgel végzett otthoni speciális utókezelést igényel: Rejuvi super soothing gyulladás csökkentő krém + Zeraderm vagy Kelo-cote gél (sminktetoválások extrakciója után 1 – 3 hónapig, testtetoválások esetén 3 – 6 hónapig). Ellentétben a lézeres technikával, amelyik amellett, hogy igenis fájdalmas és hegesedést is gyakran okoz, a Rejuvi technika megfelelő otthoni utókezeléssel nem hagy maga után ocsmány hegeket.

Az, hogy a tetoválás milyen régi, szerencsére csak kis mértékben befolyásolja a kezelés sikerességét. Egy tanulmány szerint a kiszedés sikerességi aránya sminktetoválások esetében közel 100%-os. Ugyanez az arány 90% körüli a testtetoválások esetében, azért valamivel alacsonyabb, mert ezekben az esetekben a festék általában a bőr mélyebb rétegében helyezkedik el és előfordulnak néha akár olyan polimer alapú festékek is, amelyekkel nem képes kilökődő komplexet alkotni a Rejuvi emulzió.
Ugyanezen tanulmány szerint keloidos heg a testtetkó kiszedési esetek 6%-a után alakult ki. Ez jobb technikai kivitelezés és főleg polisziloxán alapú lappal (Medigel, Medipatch, stb.) vagy géllel (Kelo-cote, Zeraderm, stb.) való utókezelés esetén majdnem biztosan elkerülhető lett volna!


View the treatment in details
Az eljárás részletesebb leírása angol nyelven itt található


A Nagy-Britannia-i Oxford Bőrklinikán az eljárásról készült filmet itt tekintheti meg (amennyiben újra meg szeretné nézni azt, úgy a lejátszás végén a replay gombra kattintva a film újraindul):

Hozzászólások lezárva.